Het koekje
De biologische roomboterkoekjes met een streepje amandelspijs worden dagelijks gebakken in een ambachtelijke bakkerij in Rotterdam.
Hoe de bakker ze zo lekker maakt? Nou zo!
Stap 1: Deeg maken
De bakker maakt het deeg van tarwebloem, roomboter, suiker, citroen en zout en kneed dit tot een soepel geheel.
Stap 2: Deeg rollen
Met een deegroller wordt het deeg plat gewalst.
Stap 3: Het stroompje
Met een spuit wordt zorgvuldig het ‘maasstroompje’ op het deeg toegevoegd.
Stap 4: In de oven
Op 180 graden worden de koekjes in ongeveer 15 minuten heerlijk knapperig en goudbruin gebakken.
Stap 5: Koekjes snijden
De koekjes worden gesneden. 4 centimeter breed en 6 centimeter lang. Precies zoals vroeger.
Stap 6: Inpakken
Daarna worden ze verpakt in fraaie verpakkingen. Altijd te herkennen aan het kenmerkende scheepje.
Trek gekregen?
Bekijk hier ons assortiment of bezoek een van onze verkooppunten.