Het koekje

De biologische roomboterkoekjes met een streepje amandelspijs worden dagelijks gebakken in een ambachtelijke bakkerij in Rotterdam.

Hoe de bakker ze zo lekker maakt? Nou zo!

 

Deeg

Stap 1: Deeg maken

De bakker maakt het deeg van tarwebloem, roomboter, suiker, citroen en zout en kneed dit tot een soepel geheel.
Bakker deeg maken
Deeg

Stap 2: Deeg rollen

Met een deegroller wordt het deeg plat gewalst.
Deeg rollen
Deeg

Stap 3: Het stroompje

Met een spuit wordt zorgvuldig het ‘maasstroompje’ op het deeg toegevoegd.
Stroompje maken
Deeg

Stap 4: In de oven

Op 180 graden worden de koekjes in ongeveer 15 minuten heerlijk knapperig en goudbruin gebakken.

Bakker met Maasstroompjes
Deeg

Stap 5: Koekjes snijden

De koekjes worden gesneden. 4 centimeter breed en 6 centimeter lang. Precies zoals vroeger.
Koekjes snijden
Deeg

Stap 6: Inpakken

Daarna worden ze verpakt in fraaie verpakkingen. Altijd te herkennen aan het kenmerkende scheepje.
Maasstroompjes klein blikje