MAAS
STROOMPJES

Over ons

Hét Rotterdamse koekje sinds 1934

 

In 1934 bedacht de Rotterdamse banketbakker G. Slob de Maasstroompjes en won hiermee de prijs voor Hét Rotterdamse koekje. Door de oorlog raakte het koekje in de vergetelheid, maar in 2013 heeft de kleindochter van banketbakker Slob het koekje naar origineel recept weer op de markt gebracht.

 

Het koekje

Roomboter met een stroompje

 

Deze traditionele roomboterkoekjes met een streepje amandelspijs worden dagelijks gebakken in een ambachtelijke bakkerij in Rotterdam. Precies zoals ze vroeger gemaakt werden, maar dan vers uit de oven.

Assortiment

Maasstroompjes is meer dan een koekje

 

Naast de originele roomboterkoekjes is er tegenwoordig meer om van te genieten. Het assortiment bestaat uit meerdere producten, natuurlijk met het kenmerkende ‘maasstroompje’.

Kaasstroompjes

Kaasstroompjes

De hartige variant voor iedereen die graag op kaaskoekjes knabbelt.

Zeepstroompjes

Bonbons

De chocolade versie van het Maasstroompje smelt op je tong.

Doe het zelf

MAASSTROOMPJES ZELFBAKMIX

Een uitdaging voor alle stoere (Rotterdamse) thuisbakkers. Bak jouw eigen Maasstroompjes met de door ons zorgvuldig afgewogen ingrediënten. Je hoeft alleen nog één pakje ongezouten roomboter toe te voegen!

De zelfbakmix is te koop bij Het Rotterdams Warenhuis, maar je kan ‘m ook op deze website bestellen (tijdelijk niet leverbaar), verstuurd in een platte verpakking die precies door de brievenbus past.

Zelfbakmix uitgepakt

Foodservice

MAASSTROOMPJES SERVEREN?

Geef jouw horecagelegenheid of evenement een Rotterdams tintje door een Rotterdams koekje bij de koffie of thee te serveren.

Maasstroompxjes koffiekopje

Verkooppunten

Trek gekregen?

 

Maasstroompjes zijn online te bestellen, in en rondom Rotterdam te koop of te proeven bij een van de horecagelegenheden waar we mee samenwerken.

 

Bakker met Maasstroompjes

Contact

Vragen, opmerkingen of vond je de Maasstroompjes gewoonweg te lekker om voor je te houden? Stuur ons een berichtje!

Telefoonnummer

Facebook messenger